Στα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στο κονάκι της Μονής Εσφιγμένου αναφέρονται μέσω επιστολής τους οι μοναχοί του Αγίου Όρους.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους οι μοναχοί αναρωτιούνται « Ποιος δημιουργεί τελικά το πρόβλξημα; Αυτός που πηγαίνει να σπάσει την πόρτα, τη μια με βαριά, την άλλη με λοστό και τώρα με κλαρκ; Ή αυτός που κάθεται στο κελί του ήσυχα και δεν ενοχλεί κανένανς;».

Διαβάστε την επιστολή

«Ακούμε από πολλούς δυσμενή σχόλια για τους Εσφιγμενίτες που υπερασπίστηκαν το κονάκι τους με μολότοφ και απορούμε, γιατί εθελοτυφλούν και δε βλέπουν ποιος δημιουργεί το πρόβλημα; Αυτός που πηγαίνει να σπάσει την πόρτα, τη μια με βαριά, την άλλη με λοστό και τώρα με κλαρκ; Ή αυτός που κάθεται στο κελί του ήσυχα και δεν ενοχλεί κανέναν;

Τουλάχιστον οι Εσφιγμενίτες μάχονται «υπέρ πίστεως» και «υπέρ βωμών και εστιών», ενώ οι κατσουλιέρηδες μάχονται για τα χρήματα του ΕΣΠΑ.

Επιτέλους η Ιερά Κοινότης ας περιορίσει αυτή τη χούφτα των ταραχοποιών πατέρων στο κελί που έκαναν με τα χρήματα της Εσφιγμένου, χωρίς να έχουν αξιώσεις στην Ι.Μ.Εσφιγμένου, ειδάλλως ας τους απελάσει εξ’ Αγίου Όρους για να ειρηνεύσουμε και να μη επωμιστεί, ως άμεσα υπεύθυνη, το βάρος των θυμάτων που αναπόφευκτα θα προκληθούν.
Εξάλλου, η αδελφότητα της Μονής, είτε μας αρέσει, είτε όχι, εκπροσωπεί εκατομμύρια παλαιοημερολογητών ορθοδόξων χριστιανών, ενώ η νέα αδελφότητα εκπροσωπεί μόνο τον Πατριάρχη πού μας σκανδαλίζει με τις ανορθόδοξες ενέργειές του με τους αιρετικούς.

Εμείς δεν είμαστε ζηλωτές, ούτε Εσφιγμενίτες, αλλά συγχαίρουμε τους ζηλωτές Πατέρες, που έχουν «πιστεύω» και «αξίες» πιο πάνω από τους κοσμικούς νόμους και αντιστέκονται όπως οι μάρτυρες και οι ομολογητές Αγιορείτες Πατέρες».